Note: This photo diary is written only in Finnish. Please follow the English links in the right margin of the page.

lauantai 14. kesäkuuta 2008

Hyljekaveri

Minäpä sain tänään uuden kaverin! Kun heräsin aamulla ja laskeuduin alas majakan portaita, näin hylkeen luodon eteläkärjen edustalla. Se köllötteli kymmenisen metriä rannasta sijaitsevalla pikkuriikkisellä luodolla ja paistatteli aamuauringossa. Pinkaisin hakemaan kamerani majakan yläkerrasta, hiiviskelin kohti hyljettä ja aloin räpsytellä. Hylje pysytteli kiltisti aloillaan kuvauksen ajan, ja aina välillä se selvästi vilkutti minulle evillään. Koska meri oli suhteellisen tyyni, päätin yrittää lähestyä sitä soutuveneellä heti aamiaisen syötyäni. Valitettavasti onnistuin kuitenkin soutamalla pelästyttämään uuden kaverini mereen, mutta onneksi sain hänestä ennen sitä pari kivaa kuvaa majakkaluodolta käsin.

Kauniina ja lämpimänä alkanut päivä muuttui hetkessä tuuliseksi ja sateiseksi, joten jatkoimme talkoohommia sisätiloissa. On hämmästyttävää, miten nopeasti säät voivat muuttua täällä avomerellä. Erityisesti olemme saaneet kokea tuulennopeuden nopeita muutoksia.

Huomenna lauantaina odotamme tänne uusia majakanvartiojoita, jotka päästävät meidät kotimatkalle, mikäli sää vain sallii. Olen iloinen kaikesta siitä, mitä olen täällä Märketillä viikon aikana saanut kokea ja oppia, ja erityisen iloinen olen kaikista ottamistani valokuvista, joita pääsen vähitellen julkaisemaan taivasalla.net -sivustollani.

Kiitos mielenkiinnostanne ja hyvää yötä!

Ei kommentteja: