Note: This photo diary is written only in Finnish. Please follow the English links in the right margin of the page.

tiistai 10. kesäkuuta 2008

Tyrskyjen päivä

Aikaisin maanantaiaamuna heräsimme Märketillä tuulen ujellukseen, kun kova lounaistuuli tuiversi. Otin kamerani ja jalustani ulos kalliolle, missä aloin etsia sopivia kuvauskulmia. Kuvattuani tyrskyjä puolisen tuntia olin jo painumassa takaisin pehkuihin, kun muut alkoivat vasta heräillä. Huomasimme että tyrskyt sen kuin kasvoivat, vaikka tuuli oli jo hiukan heikkenemässä. Tuuli oli myös kääntymässä, mikä toi suuria aaltoja myös luodon eteläkärkeen, mistä niitä pystyi saamaan samaan kuvaan majakan kanssa. Majakan miesporukka (2 talkoolaista + 2 toimittajaa) viettikin koko aamun tyrskyjä ihaillen ja valokuvaten. Matalalle luodolle syntyi pieniä jokia, joissa merivesi virtasi luodon yli. Välillä aallot nousivat niin korkealle, että vesi huuhtoutui saappaidenkin yli, mutta onneksi kastuneet vaatteet kuivuivat nopeasti tuulisessa ja aurinkoisessa säässä.

Vaikka kyseessä ei ollutkaan mikään varsinainen myrsky, niin upea luonnonnäytelmä kuitenkin. Tuulta lienee ollut "vain" n. 15 m/s, mutta sen perusteella oli kiehtovaa yrittää kuvitella, millaiselta oikea myrsky Märketillä tuntuisi.

Eilen saimme miehistöömme vahvistusta, kun urhea nainen meloi luodolle iltakymmenen maissa tuulen ja aaltojen tyynnyttyä. Tänään toimittajat ja yksi mies poistuvat, jolloin päivystämään jäävät kolme naista ja minä. Muutaman tunnin sisällä odotamme käynnille kymmenen hengen "turistiryhmää" Ahvenanmaalta.

En ole vielä ehtinyt yhtään kirjoittaa töistä joita täällä teemme, mutta pyrin kertomaan niistä jotain seuraavissa tarinoissani. Majakkaseuran "virallisessa" päiväkirjassa (linkki oikealla) niistä on kerrottu päivittäin.

Hylkeitä emme ole nähneet kuin vilaukselta, mutta jos sää tyyntyy, ne saattavat nousta luodolle köllöttelemään. Yritän tietenkin siinä tapauksessa heti lähestyä niitä kameroineni. Nyt tuulee taas aika reippaasti ja sää on pilvipoutainen. Viime yönä taisi hieman ripotella, mutta muuten on ollut poutaa lauantaista lähtien, jolloin tulimme.

Nyt kutsuu lounas! :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa kaikki majakanvartijat!

Ihan mahtavaa että pääsitte kokemaan tuulen voiman ihan aitiopaikalta!
Ja hienoja tunnelmakuvia jälleen kerran Niklas.

Hienoja elämyksiä ja nautinnollista loppuaikaa!

Terveisin L-Liisa:)