Note: This photo diary is written only in Finnish. Please follow the English links in the right margin of the page.

perjantai 13. kesäkuuta 2008

Jyrinää ja pörinää

Torstaina majakkasaarella oli kiireinen päivä. Kesken aamiaisen havahduimme helikopterin pörinään ja ryntäsimme ulos katsomaan saisimmeko ehkä yllätysvieraita. Eipä aikaakaan kun kalliolle laskeutui Rajavartiolaitoksen kopteri, joka toi mukanaan kaksi miestä ja paljon tavaraa. Miehet tulivat huoltamaan venevajan katolla olevia valvontalaitteita ja toivat uuden kameran vanhan tilalle. Annoimme heille työrauhan ja jatkoimme vanhan kattomaalin raaputusta majakan sisätiloissa ja turvatolppien maalausta pihalla. Saatuaan työnsä valmiiksi miehet tulivat sisälle nauttimaan kanssamme köyhiä ritareita, jotka maistuivat herkullisilta kahvin kanssa.

Helikopteri oli juuri noussut ilmaan, kun näimme veneen lähestyvän luotoa. Pääsimme saman tien keittämään toista pannullista kahvia, kun vene toi mukanaan lastillisen eri maista kotoisin olevia kesätyöntekijöitä Eckerön Käringsundbystä. Sain soutaa pienellä soutuveneellämme yhdeksän kertaa heidän veneelleen ja takaisin ennen kuin kaikki yhdeksän matkustajaa oli kuljetettu majakalle ja takaisin. Mainingit estivät veneen rantautumisen, ja sen kippari katsoi parhaaksi jäädä keinumaan turvalliselle etäisyydelle luodosta. Mukava ryhmä kerrassaan, jonka vierailusta ohessa yksi kuva.

Sää oli torstaina sangen mukava ja pilvipoutainen. Keskiviikkona puolestaan oli viikon kylmin päivä, ja sade haittasi ulkohommia aamupäivällä. Kukaan ei myöskään silloin tullut vierailemaan pienelle saarellemme, vaan saimme olla rauhassa koko päivän ja keskittyä talkootöihimme. Iltapesu kylmässä pohjoistuulessa oli hyytävä kokemus!

Tiistaina oli viikon valokuvauksellisin päivä. Ahvenanmaalta vierailulle tullut ryhmä sai kokea kanssamme sekä rankkasadetta, puuskaista tuulta että ukkosen jyrinää. Upeat tummat ukkospilvet vyöryivät yli Märketin. Päivä päättyi kauniiseen auringonlaskuun, josta kuva ohessa.

Perjantain pitäisi olla viimeinen kokonainen päivämme Märketillä, mutta epävarmaa on, pääsemmekö pois lauantaina. Majakkaseuralla on ollut vaikeuksia hankkia talkoolaisia alkavalle juhannusviikolle, joten joudumme ehkä päivystämään täällä hieman suunniteltua pitempään. Myös kova tuuli voi estää paluumme mantereelle. Yksi meistä poistuu meloen jo tänään perjantaina, ja me loput kolme toivomme pääsevämme pois ennen puoltapäivää lauantaina. Aika on kulunut nopeasti, ja hyvin olemme täällä viihtyneet, mutta toisaalta viikko vaikuttaisi olevan aika sopiva ajanjakso olla täällä yhteen putkeen.

Palasin juuri sisälle majakkaan yölliseltä kuvauskierrokseltani. Kävelin ympäri luotoa kameran ja jalustan kanssa, Suomesta Ruotsiin, Ruotsista Suomeen, Suomesta Ruotsiin jne. :) Toivon saaneeni muutaman hyvän kuvan lisättäväksi taivasalla.net -sivustolleni myöhemmin, kunhan ensin selviän täältä kotiin saakka.

Terveiset Suomen läntisimmästä ja myrskyisimmästä paikasta!

Ei kommentteja: